15 anys de Radio l’Om ( 94.7 FM) La radio pública de Picassent

Amb motiu de l’aniversari dels 15 anys de Ràdio l’Om, i com a col·laborador amb l’emissora des de l’any 2011, els treballadors de l’emissora publica de Picassent, han produït un vídeo sobre la meua afició i com a col·laborador de  ràdio l’Om,  durant tres anys.

Gràcies Viky Vazquez, Julio Gomez,Salva Sòria i Jose Luis Hervas.

Recorda que Radio l’Om, esta en la 94.7 FM.


 

http://www.youtube.com/watch?v=tzxK300NEVE&feature=c4-overview&list=UUGpJZXWgo-YVsgBjsuVv19A

Dibujo

Dibujo1

RESUM GENER 2014

Un altre mes de gener semblant al del 2013, un gener càlid, algun dia amb temperatures fresquetes i poc mes, res fora de lo normal.

El vent ha sigut el gran protagonista desde els nadals, uns dies amb mes força i altres amb menys, però pràcticament tots els dies amb vent, amb ratxes que han arribat als 90 km/h en Terrabona, pero tambe als 85.7 km/h a la Soroixa.

Les pluges, han deixat registres molt variats i de poca quantitat;

Terrabona 9.6 litres.

Picassent 4.5 litres.

Soroixa 3.9 litres

Realon 3 litres.

La temperatura maxima es va registrar el passat dia 26 de gener amb 22.5 graus i la minima de 1.5 graus el passat dia 8 de gener en Terrabona, en Picassent tambe el dia 8 amb 4.9 graus.

El vent ens ha deixat unes imatges molt boniques de postes de sol, que molts dels seguidors al Facebook de meteopicassent, ens ho enviat, un exemple i crec que la mes destacada per el seu colirit es la de Abel Cabanes;

Imatge enviada a meteopicassent, per Abel Cabanes, vei de Picassent.

Imatge enviada a meteopicassent, per Abel Cabanes, vei de Picassent.

RESUM ANY 2013

Resum del 2013, açi deixe un xicotet resum de pluges, temperatures i mes dades, començem diguent que 2013 ha tingut un dèficit d’aigua important, ja que si Picassent, té una mitjana de 450 litres anuals, els registres amb què acabem l’any, queden molt lluny de la mitjana:

Terrabona 349 litres.

Picassent 253.1 litres.

Realon 228.4 litres.

Soroixa 225.8 litres.

Els registres de les pluges en les estacions automàtiques estan perfectament contrastades amb pluvio manual, crida l’atenció les pluges registrades en Terrabona amb quasi 100 litres mes que a Picassent, i això que esta molt prop, però l’orografia del terreny, així com les tempestes locals han jugat un paper important en la diferència de pluges.

TITULAR; Any roín de pluges a Picassent, amb una primavera plujosa i un estiu amb bons registres, la tardor ha sigut seca i molt càlida, molt per damunt del normal.

Vos deixe una de les imatges del any, es de la tempesta que tinguerem a finals d’abril, enviada per Carlos Tarazona Valero en la zona del AUMA.

1554578_272511592902322_1366763068_n

Tambe podem parlar de vent, un any 2013 on ha tingut molt protagonisme, massa diria Jo. L’hivern passat va ser amb molt vent, amb poc ponent a l’estiu, i amb prou dies esta tardor, ara hem tornat al vent de nou, i pareix que el 2014 ho rebrem amb mes ponent.

Les ratxes màximes registrades a Picassent i el seu terme municipal han sigut  les següents:

Terrabona amb 90.7 km/h el passat dia de Nadal.   

Picassent amb 88 km/h el dia 6 d’abril

Soroixa amb 85.7 km/h també el dia de Nadal

Realon amb 70.9 km/h    el 30 de març.                                                                                                                                             

En referencia a les màximes i minimes registrades en el 2013, este és el rànking a Picassent i en el camp;

Maxima de 36 graus registrada el 28 de juliol en l’estació ubicada en Terrabona.

La minimma també ha sigut per a Terrabona amb -1.3 graus registrada el 29 de novembre.

A Picassent la maxima es va registrar el 28 de juliol amb 35.5 graus i la minima és de 2.5 graus el 29 de novembre.

El 2013 el podríem definir, com una any on els primers mesos, gener i febrer, van ser d’un hivern amb molt de vent, poc de fred i poques pluges, després passem a uns mesos de març, abril i maig (la primavera)  amb molta pluja i dies inclús de fred, amb unes temperatures que van arribar a ser fresquetes fins ben entrat el mes de juny.

L’estiu ens havien anunciat que seria fresquet o sense quasi estiu,  realment la lògica despres de la notícia tan sensacionalista, va ser d’un estiu sense molta calor, amb nits suaus, que inclús a finals d’agost eren de fresqueta per a dormir a les nits, sobretot en moltes zones del camp, però també a Picassent, aixo si, tambe tinguerem dies de calor amb alguna ponentada, pero ni va ser un estiu sense estiu ni va ser fresquet, ho podriem deixar en uns mesos estivals suaus i puntualment amb algun dia de caloreta, pero res del altre mon.

Desres del suau estiu amb una primavera plujosa i fresqueta, pareixia que el bon cicle continuaria amb una tardor de pluges com les que solem tindre en la nostra zona, però no va ser així, i ens quedem sense pluges i amb temperatures per damunt del normal per a l’època de l’any en què ens trobàvem que era tardor, deixant un octubre i novembre amb màximes de 32.9 i 30.7 respectivament, una tardor amb molta calor i poques pluges.

Per acabar arribem a desembre que comença amb dies tranquils, temperatures suaus, pero rapidament començem amb el vent i fronts entrant per el NW peninsular que deixaria vent i mes vents altra vegada, fins arribar a final d’any.

RESUMEN ANY 2012

El 2012 ens deixa les dades següents:

Temperatura màxima de 37.5 graus el 15 d’agost.

Temperatura mínima en el camp de -5.9 graus el 12 de febrer i dins del poble de Picassent -0.6 graus també el 12 de febrer.

La màxima ratxa de vent va ser el 18 de gener amb 88.7 km/h.

Pluja anual del 2012:  Picassent 443.1 litres — Terrabona 450.1 litres

Els titulars de l’any sens dubte, ens porta un estiu molt calorós sobretot en el mes d’agost, tambe tenim la tromba d’aigua del 28 de setembre on es van arreplegar 110.3 litres (en quasi 1 hora) i la del 18 de novembre amb 53 litres, per altra banda hem tingut molts dies amb vent de ponent sobretot en els mesos de Gener, febrer, aixi com en primavera i en la part de final de l’any, en quant a precipitacions totals molt justes per a arribar a la mitjana que anualment té Picassent que són 450 mm.

Destacable l’Onada de fred del mes de febrer, registrant durant 10 dies continuats temperatures negatives, arribant a -5.6 graus, i dies i dies d’nversio termica en l’Estacio de Terrabona.